Nyt olen saanut hahtuvalapaset (melkein) valmiiksi!

Tampereen taitoshopista ostettua kaksisäikeistä hahtuvaa neuloin 5,5mm pyöröpuikoilla. Ohjetta lainasin yhdistellen useammastakin paikasta mm. ullaneuleesta. Aloitussilmukkamäärä oli 36s. Huovutin 40asteen pesussa ja aika paljon sai käyttää voimaa, että sai venytettyä tuohon kokoon.

Lopputulos oli minusta oikein kiva, aavistuksen pituutta olisi voinut olla lisää mutta käyttää voi toki. Pituuden niukkuuden takia minulla heräsi ajatus, jos tekisin noista sellaiset kämmekkäät mutta voikohan noita huoletta leikata niin, ettei reuna ala sitten mitenkään repsottamaan? Voisihan siihen sitten ommella käsin kauniimman reuna ja muutenkin oli tarkoitus noihin jotakin kuvioita kirjailla.


Ennen pesua lapasten pituus oli 35cm ja leveys 12,5cm.Pesun jälkeen pituus oli enää 24,5cm ja leveyttä 10cm.Vasemmasta lapasesta tuli pikkusen isompi kuin oikeasta, en niitä hoksannut niin tarkkaa venytettäessä verrata mutta kokoeroa ei huomaa kun lapaset on kädessä. Keskellä on toinen mummuni neulomista kirjoneulelapasista, jotka ovat jo aika vanhat ja kovassa käytössä olleet. :)Laitan vielä kuvan viimeksi valmistuneista avainnauhoista, joita olen solminut jokusen kymmentä tässä syksyn aikana. Alkusyksystä osallistuin kansalaisopiston makramekursille, jossa noita innostuin tekemään.