Nyt olen saanut kuvattua muutaman lahjan ennen paketointia.. Piti valita tuollaisia nopeita malleja, että saan mahdollisimman monelle jotakin oma tekemää. Ja niinhän se on, että mielummin teen lahjoja kotona rauhassa, kuin menetän hermoni joulukaupparyysiksessä! Tänä viikonloppuna olisi monen monta joulumyyjäistä pitkin kaupunkia ja maakuntaa mutta ei vaan millään voi tinkiä nukkumisesta, kun yötyötä olen nyt tehnyt. Joten kun herään, niin ei siellä enää ketään ole myymässä mitään :).

Mutta siis valmiisiin töihin palatakseni, tässä kuvia:

Viini-Jussi x2 ja Viina-Jussi x1

Ohje: www.ullaneule.net/0206/ohjeet_viinijussi.html, toiseen viini-jussiin sävelsin kuvion omasta päästäni, silmukkamäärä 5:llä jaollinen eli 15s puikolla.

Puikot: perusmetalliset sukkapuikot 2,5mm ja 3mm

Lanka: Novitan Nalle, vaalean harmaa ja viininpunainen

Kivoja oli tehdä jä näitä tulee varmaan jatkossa tehtyä enemmänkin eri kuoseilla. Ongelmallisinta oli löytää noihin sisältöä. En ole juurikaan viinin ystäviä ja mutta sen tiesin jo etukäteen, että pulloja löytyy alkosta pilvin pimein erilaisia. Punaviiniin päädyin ja googletin vähän mikä sopisi seurusteluun/jälkiruokaviiniksi niin uskon, että tuo on ihan juotavaa. Lahjan saajat ovat jo tiedossa ja noille vielä kehittelen jonkun nätin paketin.

Pipot

Näitä pipoja  pitäisi tehdä vielä muutama. Kolme jo valmiina. Lankaa kyllä riittää, ostin sitä alkusyksystä alesta, silloin luulin käyttäväni ne johonkin ihan muuhun mutta kun eivät sopineet, niin näihin olen saanut onneksi sitä kulumaan.

Ohje, malli1: http://seijap.vuodatus.net/page/Pipo Seijan blogista löysin tuon alkuperäisen ohjeen, jota sitten muokkaisin tuolle langalle. Kavennuksen sävelsin ihan omasta päästä mutu-tuntumalla.. Aloitussilmukkamäärä oli muistaakseni tässä 84s. Toisessa samanlaisessa pipossa taisi olla 88s. Molempi parempi.

Lanka: Sandnesgarn Fiesta, harmaa

Puikot: 4mm, pyöröt 80cm (suositus 4,5-5mm)

 

Ohje, malli2: http://typyp.ajatukseni.net/2008/11/11/jacques-cousteau-pipo/ Oli helppo neuloa ja mukavan perusmalli minusta. Aloitussilmukkamäärä 85s. Tuolla määrällä yhdestä sektorista tuli 5s leveämpi kuin muista.

Lanka ja puikot samat.

Vaikka luulisi että joulustressiä ei pitäisi vielä olla juurikaan, niin minulla se vähäinenkin jo alkaa helpottamaan. Suurin osa lahjoista on enää paketointia vailla ja nyt voin keskittyä ihan rauhassa joulun odotukseen. Kuukauden päästä jouluaatto on jo ohitettu, uskomatonta.

Rauhallista viikonloppua ja tunnelmallista 1.adventtia!