Tänään olen paketoinut urakalla joululahjoja, enää kaksi pakettia laittamatta. Ennen pakettiin joutumista näppäsin kuvan vielä viimeksi valmistuneista pipoista, jotka pääsivät pakettiin yhdessä karkkipussin ja ässäarvan kanssa.

Ohje: Jacques Cousteau -pipo

Lanka: Sterk, 40% Alpakka, 40% Merino ull, 20% Nylon, suositus puikko 3,5mm

Puikot: 3mm addin pyöröt 80cm

Kulutus: 50g per pipo

Nämä pipot olivat mielestäni onnistuneet ja niin myös eilen valmistunut Lacy Bactus huivinikin

 

 

Ohje:  Lacy Baktus

Lanka: Sublime 75% extra fine merino, 20%silk, 5% cashmere. Puikkosuositus 4mm

Puikot: 3,5mm addin bambupyöröt 80cm

Kulutus 3 kerää marjapuuron väristä (0016) ja hiukkasen vaaleanharmaata (0104)

Huivia neuloin viikon verran iltaisin mutta kerralla en muiden menojen ym takia kyllä ehtinyt kauaa siihen keskittymään. Tuo ohje oli todella helppo, muttei mielestäni tylsä noiden reikäkerroksien takia. Keväämmällä teen varmasti samalla ohjeella mutta kevyemmällä langalla. Tämän työn voisi ottaa mukaan moneen paikkaan eikä tarvitsisi koko ajan tuijotella ohjetta. :)

Ohjeesta en ainakaan huomannu, mikä siinä oli langankulutus, joten ostin huivia varten nuo kolme kerää ja ajattelin että varmasti riittä. No eipä riittänytkään ja jatkoinkin sitten viimeiset kierrokset tuolla harmaalla, jota olin ostanut ihan muuta tarkoitusta varten. Ajattelin että kokeilen miltä näyttää, eikä minusta tullut yhtään hullumpi. Taidan jättää sen noin.

 

Sitten ne epäonnistuneet lapaset:

Koitin virkkailla lapasia, käytössä oli kolmeakin erilaista ohjetta eri vuosilta. Lankana oli tampereen messuilta ostetut wetterhoffin sofia langat, mutta ei nekään pelastanut minua, sillä aloin tekemään lapasia kiinteillä silmukoilla vaikka ohjeessa puhuttiin kiinteistä ketjusilmukoista eli piilosilmukoista. No omaa huolimattomuuttani kun huonosti luin ohjeet. Sitten kun olin jo peukaloon asti tehnyt kiinteitä silmukoita, niin en viitsinyt enää purkaa ja sävelsin loppulapasen omasta päästäni. Jaksoin tehdä kuitenkin toisenkin samanlaisen lapasen. Nopeasti kuitenkin valmistuvat. Ehkä niille joskus jotain käyttöä tulee..

Virkkuukoukku oli muistaakseni 4mm ja kaksi 50g vyyhtiä noihin melkein meni. Lapaset ovat ihan mukavan tuntuiset mutta ei ole kauhean kiva kun niistä tulee läpi ja ja jos liian terävästi sormi pistää niin tulee melkein lapasen läpi :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt tarvitsee ruveta miettimään mitä seuraavaksi alkaisin tekemään, ideoista ei vieläkään ole pulaa mutta kun ei taas tiedä mistä aloittaisi..