Lapasia, lapasia..

Pukinkonttiin yhdet miesten lapaset. Lankana kaksinkertainen Mokkasukka, vajaa vyyhti, 4mm puikot, 10s puikolla, intialainen peukalokiila 14s+4s.

Tämmöiset välityölapaset, omaan käteen sopivat. Kaksinkertainen mokkasukka, vajaa vyyhti, 4mm bambut, 10s puikolla, peukaloaukkoon 14s+3s.

 

Nämä Dominolapaset olen neulonut Rustoopuorista tilaamastani paketista. Ihan ei kerralla onnistunut vaikka ohjetta tarkasti koitin seurata.. Kokoa näillä on Todella isoon miehen käteen. Johtuisiko osakseen siitä, että neuloin 3,5mm puikoilla ohjeen 3mm puikoista poiketen. Lankana näissä on SandnesGarnin Smart (kaksi perusväriä ja yksi kerä kuvioväriä), joka on superwash villaa. Ei siis todennäköisesti huovu. Voisihan sitä kuitenkin kokeilla, niin nämäkin lapaset voisi saada käyttöön. Pesuohjeessa on varovainen 40asteen pesu, uskaltaisikohan laittaa suoraan vaikka 60asteen pesuun. Noh, täytyy vielä miettiä, ihan hauskat on näinkin. Dominolapaset lapasmallina vaikuttaa todella kivalta, ja siksi varmasti innostuin perään tekemään toisetkin.

 

Dominolapaset, lankana Teeteen pallas, kerä kumpaakin väriä muistaakseni riitti, 3mm puikot, yhden kolmion aloitussilmukkamäärä 31, ja peukalossa 22s. Näistä tuli juuri sopivat ja mukavan tuntuiset omiin käsiini. :) Ainoa miinus mikä näissä lapasissa ehkä on se, että pääteltäviä lankoja tulee aika monta.. Varsinkin noissa ylemmissä lapasissa joissa käytettiin yhteen ruutuun kahta väriä niin langanpäitä tuntui todellakin olevan vaikka muille jakaa. Ylempien lapasten päättelyyn meni melkein kaksi tuntia aikaa, ja se on paljon minulle se. :)

 

Teetee Pallas, kerä kumpaakin väriä, 3mm bambut, 12s puikolla 16+3s peukalossa, kuvio Ailin lapasista

Näistä tuli naisten käteen oikein sopivat, napakat lapaset. Ajattelin näissä kokeillä miltä tuo kuvio näyttäisi koko lapasissa eikä vain kämmen osassa. Ihan ok lopputulos mielestäni.

 

Nyt tuntuu siltä, että lapasia on tullu tehtyä riittävästi vähäksi aikaa. Mietinnässä on kovasti, että mitäs seuraavaksi innostuisi neulomaan..?